Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

===================>h985
Destek: 0(850) 550 0990

Cep Telefonunuzun Bataryası Neden Patlar?

Cep Telefonu Batarya Değişimi özellikle son zamanlarda patlayan cep telefonu bataryası ile ilgili haberler daha sık duyulmaya başlanmıştır. Uzmanlar açısından bir cep telefonu bataryasının maksimum kullanım süresi ortalama olarak bir senedir ve bununla bağlantılı olarak bataryanın ömrünü anlamak adına pek çok yetkili serviste bulunmakta olan bataryanın kullanım süresini ve performansını ölçen test cihazlarına ölçtürmek kâfi olacaktır

Batarya Patlaması Nasıl Anlaşılır?

Genel itibariyle bir yan sanayi malı olan bataryalarda patlama meydana gelmekte olduğu biliniyor. +Cep telefonunu bu işin bir uzmanı değil de bu işten anlamayan herhangi bir kişinin onarmaya çalışması da patlama sebeplerinden birisi olarak kabul ediliyor.

  • Cep telefonunun çok fazla ısınması ya da sıcak ortamda kalması da bataryanın ısısının birdenbire artıp patlamasına sebebiyet verebilmektedir.
  • Cihazın orijinal parçalarının bir yan sanayi ürünü ile değişiminin yapılması sistemin çalışmasını büyük oranda etkilediği için bataryaların şişmesi ve en nihayetinde patlaması kaçınılmaz olmaktadır.

Bataryanın Patlamasını Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır?

Cep telefonu bataryasının patlayacağını daha evvelden anlamak pek olanaklı olmayabilir fakat sıcaklığı artan ve şişen bataryaların patlama rizikosu son derece yüksek ve böyle bir durumda yapılacak olan ilk eylem bataryayı telefondan çıkarmak olacaktır. Sıcaklığı anormal derecede artmış ve şişmiş vaziyetteki bataryaları tekrardan kullanmamanız tavsiye edilmektedir.

Cep telefonu ya da diğer bataryalı aletleri doğrudan sıcak gelecek ortamlardan uzak tutmanız gerekmektedir. Pencere önü ve benzeri güneşin direkt olarak ışık verdiği mekânlara herhangi bir cep telefonu veyahut içerisinde batarya bulunan bir cihaz bırakmamanız önerilmektedir.

Bataryanın Şiştiği Nasıl Anlaşılır?

Kullanmakta olduğunuz cep telefonu bataryasının şişmesi gözle rahatlıkla ayırt edilebilecek bir durumdur. Şişmiş olan batarya telefonun arka kapağına baskı uygular ve bilhassa çıkarılıp takılabilir bataryası olan telefonlarda kapağın atmasına sebep olur.

iPhone benzeri sabit bataryası olan cep telefonlarında ise bataryanın şişip şişmediğini bir teknisyenden yardım alarak anlayabilirsiniz. Telefonunuz normalden daha fazla ısındıysa, bu durum bataryanın şiştiğinin veya şişmeye başlayacağının habercisi olabilmektedir. Sorunuzun yanıtını tam olarak ancak bir teknisyen aracılığıyla öğrenebilirsiniz.